Kereta Terpakai

Tengah Plan Nak Beli Kereta Baru Ke?
Sini Saya Share Pengalaman Saya Beli Kereta Import Mewah Dengan Harga Murah!

Semuanya bermula apabila saya cuba memandu kereta import kawan saya! Dia punya "feel" tu memang lain macam! Kerusi yang empuk, kawalan stereng yang lebih mantap dan suasana pemanduan kereta tu memang terasa sangat berbeza dan rasa lebih selesa!

Kereta kawan saya tu, bukanlah kereta baru, tetapi kereta mewah model lama. Mercedes S280 W220, keluaran tahun 1999. Walaupun ianya keluaran model lama.. namun, tetap sistem pemanduannya rasa lebih selesa.
mercedes benz s280Sebelum ini, saya memang dah ada kereta sendiri.... kereta keluaran tempatan. Bukanlah nak kata kereta tempatan tak bagus. Tetapi cuma nak kata... "feel" bawak kereta mewah tu memang lain macam jika nak dibandingkan dengan kereta tempatan yang saya ada tu. Kalau tak caya! Anda cubalah try bawak kereta import! Nanti anda akan tahu "feeling" dia macam mana!

Selepas dari hari memandu kereta import kawan saya tu.. saya mula pasang angan-angan untuk dapatkan juga sebuah kereta import untuk diri saya!

Mula Survey Harga!

Bila dah timbul minat! Maka saya buatlah survey dulu! So, saya pun pergilah ke beberapa website yang menjual kereta import terpakai!

Untuk model kereta Mercedes Benz S280 W220, harganya adalah sekitar RM35,000 sahaja.
Wah! Memang boleh sangat dan mampu milik! Tapi.. bila saya buat kajian lanjut, model kereta ini sudah terlalu lama.. kali terakhir pembuatan kereta ini adalah pada tahun 2005, ianya sudah lebih dari 10 tahun!.

Maklumlah.. mengikut kajian, secara purata, jangkahayat sesebuah kereta adalah sekadar 11.4 tahun sahaja.. jika lebih dari itu, maka, kos untuk penyelenggarannya akan menjadi semakin mahal!

Disebabkan itu...  saya padamkan model kereta tersebut dari senarai kereta import impian saya dan beralih ke model lain.! Kalau boleh, saya mahu cari kereta import terpakai yang berusia sekitar 3-7 tahun sahaja!

Kenapa 3-7 tahun?

Sebab! Untuk pengetahuan anda... sesebuah kereta baru, akan mengalami kadar susut nilai yang sangat tinggi pada 3 tahun pertamanya. Iaitu sekitar 40%. Jadi, apabila anda membeli kereta yang sudah berusia lebih 3 tahun, anda sudah dapat mengurangkan kadar risiko susut nilai yang tinggi pada kereta tersebut.

Tambahan lagi.. kereta yang berusia 3-7 tahun, selalunya, kondisi kereta tersebut masih lagi elok dan kos penyelenggaraannya juga lebih rendah.

Kelebihan Kereta Terpakai!

Apa yang menyebabkan saya seronok sangat nak  dapatkan kereta import terpakai ni? Sebab ia ada beberapa kelebihan!

Kelebihan yang paling utama.. sudah tentulah dari segi HARGA!

Harga kereta terpakai sudah pastinya memang lebih murah dari harga kereta yang baru!
Untuk kereta yang berusia 5 tahun, harganya akan jadi 50-60% lebih murah dari harga asal.
Malah ada juga yang dijual lebih murah dari itu.. tetapi kalau ianya terlalu murah.. perlu berhati-hati, pasti ada sebab mengapa ianya dijual dengan begitu murah sekali! Mungkin kereta tersebut terlalu banyak masalah! Kereta bekas mangsa banjir atau kereta yang pernah mengalami kemalangan teruk.

Jadi, sebelum nak beli mana-mana kereta terpakai tu, memang kena ada ilmu sikit untuk check betul-betul kereta tersebut!

Selain dari harga yang murah! Kos insuran kereta terpakai juga adalah jauh lebih murah dari kereta yang baru!

Kelebihan kedua pula adalah dari segi pemanduan. Rata-rata kereta import yang pernah saya cuba pandu, saya dapati, sistem handling kereta import memang jauh lebih selesa dan mantap! Inilah sebab yang membuatkan hati saya membuak-buak untuk memiliki kereta import!

Kereta Pilihan Saya!

Renault Captur

Dipendekkan cerita, selepas beberapa bulan membuat survey, kajian dan carian. Akhirnya, saya telah memilih kereta Renault Captur sebagai kereta import pilihan saya! Saya memilih kereta ini atas beberapa sebab..

1. Brand yang "rare"... Renault ini memang agak sedikit "rare" berbanding Mercedes yang bagi saya sudah terlalu "common". Lagipun saya memang sukakan sesuatu yang sedikit berbeza dari "biasa".

2. Design yang sporty dan elegan... sangat sesuai untuk orang muda seperti saya!

3. Handling dan transmission kereta ini sangat lincah dan smooth! Sangat sesuai untuk saya gunakan bagi perjalanan dalam bandar.

4. Kena dengan bajet saya!
Kereta ini saya berjaya perolehi dengan harga 30% lebih rendah dari harga asalnya .Apa yang menarik, kereta ini baru sahaja berusia 2 tahun ketika saya membelinya. Jadi, kondisi kereta ini masih lagi mantap dan baik!


Oh ya! Sebelum saya bercerita panjang lebar! Saya mahu berikan anda into sulit tentang... 10 Jenama Kereta Yang Paling Kerap Masuk Bengkel Dan Perlu Di Elakkan!

Info Percuma

Hanya perlu masukkan nama & email anda dibawah untuk dapatkan info
"10 Model Kereta Yang Paling Kerap Masuk Bengkel Dan Perlu Di Elakkan!!  Nanti saya akan hantar info itu ke email anda!

Ramai Pula Yang Tanya!

Selepas saya memiliki kereta import tersebut. Tiba-tiba, ramai pula yang tanya saya tentang bagaimana saya boleh memiliki  kereta import tersebut!

Adik beradik, sedara-mara.. rakan-rakan.... bila mereka tahu sahaja saya beli kereta import mereka pun asyik bertanya! Tak mahal ke? Beli dengan orang atau kedai used car? Maintenance tak tinggi ke? Macam mana nak check kereta tu elok ke tidak? Takde masalah spare part ke? Dan macam-macam lagi...

Disebabkan kerap mendapat pertanyaan-pertanyaan tersebut.. maka.. saya terfikir, mungkin ramai lagi orang di luar sana yang mengalami nasib yang sama! Mereka mahu membeli kereta import.. tetapi ada banyak persoalan, kebimbangan dan ketakutan di fikiran mereka. Ada banyak persoalan yang perlu dijawab sebelum mereka berani untuk mengambil keputusan membeli kereta import!

Disebabkan itu, saya mengambil inisiatif untuk menulis ebook yang mampu memberikan panduan dan menjawab soalan-soalan tersebut!

 

Maka... Terhasillah....

Ebook Panduan Membeli Kereta Import Mewah Terpakai Tanpa Pokai!

Di dalam ebook ini, saya bukan sahaja berkongsikan pengalaman saya di dalam membeli kereta import terpakai. Malah di dalam ebook ini juga, saya turut masukkan tips-tips dari rakan-rakan kelab kereta yang saya sertai juga tips-tips dan pengalaman dari pergaulan saya dengan mekanik-mekanik kereta yang pernah saya jumpa dan kenal!
Panduan Lengkap Membeli Kereta Terpakai
Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopydan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Apa Yang Terkandung Di Dalam Ebook Ini?!

Ebook ini mengandungi 13 Bab! Saya mulakan dari bab membuat research, memilih model kereta hinggalah kepada teknik memeriksa kereta dan berunding dengan penjual! Antara perkara menark yang saya kongsikan di dalam ebook ini ialah seperti...

Bagaimana? Berminat Untuk Mendapatkan Ebook Ini?!

Saya ada berita gembira untuk anda!

Jika anda dapatkan ebook Kereta Import ini hari ini juga! Saya akan berikan anda DUA BONUS Istimewa yang dapat melengkapkan lagi ilmu anda untuk membeli kereta import kelak! Iaitu...

Bonus #1 - Ebook Strategi Rundingan Harga!

Dalam ebook ini, saya kongsikan 3 Formula Serta 5 Strategi yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan harga yang terbaik sewaktu sedang berunding harga dengan pihak penjual kereta!

Dengan menggunakan strategi rundingan yang terdapat di dalam ebook ini, insyallah anda akan dapat memiliki kereta import pilihan anda dengan harga yang terbaik!
Teknik Berunding Harga Kereta

BONUS #2 - WhatsApp Group Support!

whatsapp group

Ya! Tidak cukup dengan ebook Bonus yang power diatas! Saya juga turut menyediakan sebuah Whatsapp Group khas untuk anda yang mendapatkan ebook ini pada hari ini!

Dalam group ini, anda boleh bertanya soalan jika anda ada sebarang perkara yang mungkin anda kurang jelas setelah membaca ebook Kereta Import ini!. Saya juga akan cuba bantu dengan memberikan khidmat nasihat khusus kepada anda jika anda menghadapi sebarang masalah di dalam mendapatkan kereta import pilihan anda!

Di dalam group ini juga anda boleh saling mengenali pembaca-pembaca ebook yang lain dan berkongsi info dan tips berkaitan kereta!

Klik Butang Dibawah!.

Baiklah! Tanpa melengahkan masa lagi! Anda boleh klik butang hijau "Dapatkan Sekarang!" atau gambar ebook dibawah untuk mendapatkan ebook ini!

Harga? Berapakah harga ebook ini?

Direct sahaja saya katakan... saya tawarkan ebook Panduan Membeli Kereta Import ini dengan harga yang cukup murah dan berbaloi! Iaitu.... Hanya RM30 sahaja! Ya! RM30 sahaja!

Jadi, lebih baik anda dapatkan ebook ini hari ini juga sebelum saya berubah fikiran menaikkan harga ebook ini atau menarik semula ebook bonus istimewa yang saya tawarkan bersama ebook ini!
  Panduan Membeli kereta second-hand
Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopydan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Jaminan Kepuasan 100% Atau Wang Anda Dikembalikan!.

Dengan setiap pembelian ebook “Kereta Import” ini, saya sertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda, saya akan pulangkan wang RM30 anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya di admin@klikjer.com tentang rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

Sebenarnya kan… Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian anda, pihak saya yang akan tanggung.

Oleh itu, anda tunggu apa lagi, cepat lakukan tempahan sekarang juga sebelum peluang pemberian Bonus Percuma di tarik balik pada bila-bila masa!

Klik gambar ebook di bawah untuk lakukan tempahan pakej ebook Kereta Import ini pada harga RM30 sahaja SEKARANG ..

Panduan lengkap membeli kereta mewah terpakai
P/s :- Ebook ini hanya berharga RM30 sahaja! Ianya adalah pelaburan yang sangat kecil dimana, ilmu yang terdapat di dalam ebook ini mungkin akan dapat membantu menyelamatkan anda dari kerugian berpuluh-puluh ribu ringgit akibat tersilap memilih kereta import yang bermasalah!

Sekian,


Jimmy Mohd
Penulis & Pemilik Kereta Import
www.keretaimport.com







Diterbitkan dan diedarkan Oleh:
Klikjer Publishing (002746251-P)
No 23, Jalan 3/64, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, MALAYSIA.
SMS/WhatsApp : 012-3655625
panduan beli kereta import mewah terpakai